FAQ

Op het moment dat u ergotherapie nodig denkt te hebben, dan kan uw huisarts en/of specialist u een verwijzing meegeven. Ook kunt u direct contact met ons opnemen, zie aanmeld formulier hiervoor. Wij streven ernaar u binnen 24H terug te bellen voor het inplannen van een afspraak.
Nee, uw behandelingen worden door uw zorgverzekering vergoed. Ergotherapie wordt uit uw basisverzekering voor 10 uur per kalenderjaar vergoed. Indien u aanvullende verzekerd bent, dan kan dit iets meer zijn. Neemt hiervoor contact op met uw zorgverzekering.
Wanneer u ergotherapie nodig hebt dan kunt u een verwijzing van uw huisarts en/of specialist verkrijgen. Echter is deze sinds 01 januari 2012 niet meer nodig. Ergotherapie is namelijk ook direct toegankelijk. Dit betekent dat u ook zonder verwijzing bij ons terecht kan met al uw vragen. Bij het aanmelden zal de ergotherapeut een screening afnemen van circa. 10min om te beoordelen of we direct kunnen starten met behandelingen zonder overleg met uw (huis)arts.

Bent u verzekerd bij CZ zorgverzekering, dan dient u wel een verwijzing van uw huisarts aan te vragen.

Afhankelijk van uw hulpvraag wordt beoordeeld welke locatie als meest geschikt genomen kan worden. Meestal vinden behandelingen plaats daar waar het handelingsprobleem zich voordoet. Dit houdt in dat wij vaker thuis en/of op het werk komen. Behandelingen op locatie zijn in overleg ook mogelijk.
U kan het aanmeldformulier invullen of contact opnemen via de mail en/of telefoonnummer. Wij streven ernaar u binnen 24H  terug te bellen voor het inplannen van een afspraak.
Ergotherapie wordt 10 uur vergoed per kalenderjaar uit de basisverzekering. Als u aanvullende verzekerd bent, dan kan dit iets meer zijn. Raadpleeg uw verzekeringmaatschappij voor het exact aantal uur. Er zijn ook aanvullende verzekeringen die – op de polis van de cliënt – extra uren vergoeden voor het ondersteunen van mantelzorgers.

Ergotherapie Vita Nova heeft contracten met alle zorgverzekeraars. De rekening wordt in meeste gevallen rechtsreeks naar uw zorg verzekeraar verstuurd.

Let op: u dient wel uw eigen risico verspreid te betalen en/of op te hebben gemaakt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan u een nota van uw verzekering verwachten.

Voor de intake vragen wij;

  • Verzekeringspasje
  • ID/rijbewijs
  • Indien van toepassing uw verwijsbrief

Indien u verhinderd bent, dan dient u 24 uur van tevoren telefonisch contact op te nemen met de praktijk/therapeut om uw afspraak te verzetten of te annuleren. Als de gemaakte afspraak niet nagekomen wordt of geannuleerd wordt, dan zal deze in rekening gebracht worden.